מה הקשר בין אכילת תרד ועלים ירוקים למצב הרוח שלנו? מסתבר שעלים ירוקים מכילים חומרים שחשובים מאוד לפעילות מוחית תקינה וגם משפרים את מצב הרוח. מה עוד יכול לשפר לכם את מצב הרוח? עוד הרבה מאכלים נוספים על חלקם נדבר במאמר הזה ובסוף נכין שקשוקה תרד מפנקת
התזונה שלנו היא אחד מהמפתחות לפעילות מוחית טובה ולמצב רוח שמח וחיובי.
במחקרים חדשים כבר ניתן לראות שהמוח שלנו צריך רכיבי תזונה מסוימים כדי לעבוד בצורה מיטבית ולגרום לנו לתחושת שמחה, סיפוק, ורוגע. בקיצור הכל בראש אבל גם בבטן.
אחד מהמאכלים המומלצים למוח בריא הוא תרד ועלים ירוקים נוספים, אבל לא רק זה. יש עוד הרבה מאכלים שחשובים לפעילות המוחית שלנו ויכולים לגרום לנו להיות מאושרים ורגועים. על חלק מהם נדבר פה עכשיו במאמר ועל הדרך נכין שקשוקה תרד מטריפה.
תזונה למוח – המאכלים שישפרו לכם את מצב הרוח
אז מה יש בתרד ועלים ירוקים שכל כך טוב למוח שלנו?
תרד (ועלים ירוקים נוספים) מכילים הרבה ברזל וגם חומצה פולית וויטמין B6 שחשובים מאוד לייצור סרוטונין במוח שלנו. הסרוטונין הוא אחד מהאחראים למצב רוח טוב וחיובי ולחוויה של תחושת רוגע.
אבל לא רק זה –
בשנים האחרונות מצאו שיש כימיקל מוחי שקשור בדיכאון וחרדה לא פחות מהסרוטונין.
והוא נקרא BDNF. הוא נקשר בנושא של בניה של תאים חדשים במוח והוא גם שומר על גמישות המוח והקשר בין הסינפסות והתאים.
כמות מספקת שלו גורמת למוח להישאר חזק, גמיש ומחובר, ונמצא שאצל אנשים שסובלים מדיכאון יש רמות נמוכות שלו.
אז איך מייצרים BDNF למוח שלנו?
אחד הדברים שעוזרים ליצירת BDNF הוא תרד! וגם עלים ירוקים נוספים כמו רוקט כוסברה ובזיליקום.
אגב, גם שוקולד מריר במינון נמוך יכול להועיל לייצור BDNF אבל תרד יותר טעים. לא?
תלוי למי..
מה עוד יכול לעזור ליצירת BDNF?
אגוזים ושקדים, זרעי דלעת, סלמון וסרדינים מהים, פירות יער, ענבים אדומים ויין אדום.
שילוב זה שם המשחק – שילוב המאכלים ביום יום
מומלץ לשלב את כל המאכלים שהזכרו בתפריט השבועי שלכם.
את הזרעי דלעת אפשר להוסיף למרק או לסלטים או סתם לנשנש ככה.
יין אדום מומלץ לשתות פעם פעמיים בשבוע בשעות הערב לשדרוג הארוחה.
עלים ירוקים אפשר לשלב בסלטים או בכריכים או בשייקים. בכל שייק אפשר לשלב מעט חסה או עלי תרד זה לא פוגם בטעם ומוסיף ערך תזונתי לשייק.
גם למרק ירקות ניתן להוסיף חופן כוסברה או חופן עלי תרד. זה לא פוגם בטעם ואפילו קצת משדרג.
אגוזים ושקדים יכולים להיות הנשנוש היומי שלכם בעבודה עד שתגיע זמן הארוחת צהריים.
ואת הפירות יער אפשר לקנות קפואים ולשמור במקפיא ולהוסיף קצת בכל פעם לדייסות שיבולת שועל שלכם בערב. אגב, שיבולת שועל מכילה המון טריפטופן שעוזר לייצור סרוטונין – נראה שיש לנו פה שילוב מנצח!
שקשוקה תרד למוח בריא
טוב אז אחרי שדיברנו על שילובים מומלצים אפשר לעבור למתכון של השקשוקה תרד המטריפה שמכילה גם ביצים שהם מקור טוב לכולין – חומר מפתח לתפקוד תקין של מערכת העצבים והמוח ושומר על הזיכרון שלנו
מתכון לשקשוקה תרד למוח בריא
מצרכים:
300 גרם תרד (רצוי שיהיה אורגני)
חבילה יפה של בזיליקום (רצוי אורגני)
בצל לבן בינוני מקולף ופרוס
בצל סגול קטן מקולף ופרוס
4-5 שיני שום קצוצות
מיכל של קרם קוקוס איכותי (250 מ"ל)
מלח פלפל
צילי גרוס
3-4 ביצים (עדיף ביצי חופש אורגניות)
אופן ההכנה:
לחמם במחבת גבוהה ורחבה שמן זית
כשהשמן חם להוסיף את הבצל ומעט מלח ולטגן על אש נמוכה עד שהבצל זהוב (מומלץ לסגור את המכסה.
להוסיף את השום לערבב ולהוסיף אחרי דקה את התרד והבזיליקום.
לערבב מעט ולהוסיף את הקרם קוקוס והתבלינים ואז להוסיף את הביצים.
לכסות ל3 דקות ולהגיש חם וטעים עם טחינה, סלט ולחם כוסמין טוב
תהנו 😊