ושוב מגיע הסתיו ואחריו החורף. אנחנו כבר מדמיינים את הימים הנעימים עם הפוך, שוקו חם וסרט טוב, ובמקומם… מגיעים ימים של שיעול טורדני ובלתי פוסק שמפריע לנו לישון ואפילו גורם למבוכה ליד אנשים. למה זה קורה? על פי הרפואה הסינית האיבר הדומיננטי של הסתיו הן הריאות. הן הפעילות ביותר בתקופה הזו, והן רגישות לשינויי מזג האוויר התכופים (יום קר – יום חם – יום גשום – יום חמסין וכו'). אז איך נפטרים מהשיעול? ריכזתי לכם כאן כמה פתרונות טבעיים ויעילים. כחכוך קטן בגרון ו… נצא לדרך!
שיעול יבש – למה זה קורה?
על פי הרפואה הטבעית, שיעול יבש הוא שיעול עם ליחה יבשה שתקועה בריאות. ברפואה הקונבנציונלית הנטייה היא לנסות לעצור את השיעול, אבל למעשה – על פי הרפואה הטבעית הפסקת השיעול היא טקטיקה לא נכונה, עדיף לרכך את הליחה היבשה שהצטברה לנו בגוף ולעזור לה להתפנות החוצה. בדרך זו השיעולים יפסיקו מעצמם.
מה הדרך הטובה ביותר להתמודדות עם שיעול יבש?
הצמח הטוב ביותר לשיעולים יבשים הוא הבוצין. הבוצין הוא צמח עדין מצד אחד, לכן הוא מתאים גם לילדים קטנים, ומצד שני – הוא עוצמתי ובעל השפעה מופלאה על מערכת הנשימה. הבוצין עוזר לרכך את הריאות ואת קנה הנשימה ולנקז את הליחה היבשה או הרטובה החוצה במהירות ובבטיחות.
העלים והפרחים של הבוצין עושים עבודה טובה יחד, לכן כדאי לשלב את בניהם כדי לקבל את הטיפול היעיל ביותר לשיעול.
איך משתמשים בבוצין?
למרות שהבוצין גדל בצורה טבעית בחורשים ויערות בישראל וקל להכין ממנו חליטה, השימוש הטוב ביותר בבוצין הוא דווקא בצורת טינקטורה, שיטת מיצוי באלכוהול רפואי ומים מטוהרים שמייצרים מיצוי חזק ויעיל של כל הרכיבים הפעילים בצמח.
צמח נוסף להקלה בשיעול, וטריק שאפשר לנסות בבית
צמח נוסף שמומלץ להקלה בשיעול הוא הליקוריץ – לא הממתק אלא הצמח כמובן 😊 לליקוריץ יש יכולות רפואיות רבות ואחת מהן היא סיכוך, הוא מסכך את מערכת הנשימה ואת מערכת העיכול. במקרה של שיעול הוא מתאים מאוד, משום שהוא גם מתוק גם בטוח מאוד לשימוש וגם עושה עבודה נפלאה על מערכת הנשימה, הפסקת השיעול וכיוח הליחה שתקועה.
את הליקוריץ ניתן לחלוט בחליטה או לצרוך בטינקטורה. גם במקרה הזה הטינקטורה היא חזקה ופועלת בצורה מהירה ויעילה יותר. ויש גם טריק ביתי יעיל: חליטת מי אגסים. האגס עוזר לליחוח הריאות ומקל על השיעול היבש. את החליטה אפשר להכין בקלות: חותכים אגס לרבעים ומבשלים בסיר קטן בתוספת כוס וחצי של מים רותחים, במשך כרבע שעה עם מכסה סגור. כשהחליטה מוכנה אפשר להוסיף מעט קינמון שהופך את החליטה למחממת, וטעימה! שתו ותיהנו ממנה. אגב, גם האגסים עצמם טעימים מאד אחרי הבישול 😊 נסו ולא תתאכזבו.
מהי הדרך הטובה ביותר להתמודדות עם שיעולים וליחה?
גם בהקשר לשיעולים עם ליחה, קודם כל נבדוק מה שורש הבעיה, מה גורם ללחות להופיע? זו יכולה להיות התקררות או מצב פנימי של עודף ליחה.
לעיתים זה גם קשור בתזונה שלנו. במצב של שיעולים עם ליחה מומלץ קודם כל לוודא שאין מאכלים בתזונה שיכולים לגרום לעודף ליחה כמו: חלב ומוצריו, סוכר לבן, קמח לבן, צריכה גבוהה של פירות הדר, בוטנים ובננות.
אחרי שהורדנו את המאכלים הללו מהתזונה אפשר לצרוך צמחים שייבשו את הליחה וגם יפסיקו את השיעול.
הצמחים המומלצים להפחתת ליחה
מוזמנים להכיר, זהו השילוב המנצח להפסקת השיעול והליחה: סמבוק שחור, טימין, קליפת קלמנטינה בשילוב עם בוצין.
הנה מעט מידע על כל אחד מהם והתכונות הייחודיות שלו:
- סמבוק שחור – צמח מרפא פופולרי שפעילותו האנטי-ויראלית הוכחה מדעית לטיפול ולמניעה של שפעות, שיעול ומחלות חורף שונות. הפירות והפרחים עוזרים בנטרול זיהומים במערכת הנשימה ועוזרים לריפוי הצטננות.
- טימין / בת קורנית – זהו צמח מופלא שתומך במערכת הנשימה, מרחיב סמפונות עדין, מכייח ומייבש ליחה, מרגיע שיעולים, ותומך במערכת החיסון.
- קליפת הקלמנטינה – כן, בדיוק זו שאתם נוהגים לזרוק לפח… הקליפה של הקלמנטינה מייבשת ליחה לעומת הפרי עצמו שמייצר ליחה. כדאי לשטוף את הקלמנטינה לפני הקילוף ועדיף תמיד להשתמש בקלמנטינה אורגנית. את הקליפה יש להרתיח, או לייבש ולשמור בצנצנת, ולהוסיף לחליטות החורף.
כל הצמחים הנזכרים כאן בטוחים מתאימים לשימוש מגיל שנה ומעלה. והם נמצאים גם בחליטת חורף בריא שנמצאת בחנות המוצרים.
את הבוצין אפשר למצוא בפורמולת החורף שנמצאת גם היא בחנות המוצרים. פורמולת החורף היא טינקטורה איכותית מאוד שיש בה שילוב של צמחי מרפא שמיועדים להפסקת שיעול יבש או רטוב.
ניתן לרכוש את המוצרים ישירות בחנות המוצרים ולבוא לאסוף מהקליניקה שלי בירושלים.
במקרים מורכבים יותר שהשיעולים הם עקשניים ולא נפסקים ניתן לפנות אליי כדי שארקח עבורכם פורמולת צמחים אישית במיצוי צמחים שמדויקים עבורכם ובהתאמה לשיעול הייחודי שלכם.
שיהיה חורף בריא ונעים!